ShippingWatch

Kold luft mellem topchefer

Svigtende strategi og resultater i Maersk Line har ført til et anstrengt forhold mellem Danske Bank-direktør Eivind Kolding og topchef i A.P. Møller - Mærsk Nils Smedegaard Andersen.

Der er koldt luft mellem to af landets førende direktører, Eivind Kolding i Danske Bank og Nils Smedegaard Andersen, topchef for A.P. Møller - Mærsk.

Flere kilder med indgående kendskab til interne forhold i Danmarks største virksomhed, A.P. Møller - Mærsk, beskriver således, hvordan topchefen, Nils Smedegaard Andersen, og den daværende Maersk Line-direktørs forhold gennem det seneste år blev svært anstrengt.

Den primære årsag til, at der til slut var frostkold luft mellem de to magtfulde topbosser, er den store satsning, som Eivind Kolding, der overtog roret i Danske Bank i sidste måned, lancerede for knap et år siden. Pludselig blev en forsigtig strategi og en fokus på bundlinje erstattet af et aggressivt mål om at presse andre spillere på det hårdt pressede containermarked ud, og da Mærsk i september sidste år lancerede strategien ”Daily Maersk” med en daglig rute mellem Europa og Asien, var det reelt sidste brik i Eivind Koldings store sats.

Utilfredshed blev luftet

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

I alt 12 skibe er sejlet fra Ukraine lastet med korn

I alt er 12 tørlastskibe lastet med Ukrainsk korn til eksport sejlet fra det krigshærgede land siden mandag sidste uge, hvor det første skib efter en aftale mellem Rusland og Ukraine fik lov til at forlade havnen i Odesa.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs