ShippingWatch

Mærsk-konkurrenten Zim falder 7 pct. efter regnskab

Lavere volumen førte ifølge analytiker til indtjeningsskuffelsen.

Foto: ZIM Integrated Shipping Services

Zim falder 8,5 pct. til 46,59 dollar på børsen i New York, efter at det israelske containershippingrederis indtjening i andet kvartal landede under analytikernes forventning.

Rederiet aflagde ifølge finanshuset Jefferies analytiker Omar Nokta et stærkt regnskab for andet kvartal, men det var lavere end forventningerne i markedet, skriver Bloomberg News.

Lavere volumen førte ifølge analytikeren til indtjeningsskuffelsen.

Efter opjusteringer fra blandt andet danske Mærsk og tyske Hapag-Lloyd var forventningerne i markedet ifølge Omar Nokta, at Zim også ville opjustere forventningerne.

Zim gentog i stedet forventningerne til den justerede EBITDA-indtjening på 7,8-8,2 mia. dollar.

Til sammenligning opjusterede Mærsk den 2. august sine forventninger til den justerede EBITDA-indtjening i år til cirka 37 mia. dollar fra tidligere ventet cirka 30 mia. dollar.

Zim fik i andet kvartal en stigning i indtjeningen efter skat på 50 pct. til 1,34 mia. dollar, og samtidig løfter det israelske rederi det kvartalsmæssige udbytte fra 20 til 30 pct.

Der er dog nogle hår i suppen fortæller koncernchef Eli Clickman:

”I løbet af de sidste uger har vi set et gradvist fald i fragtraterne, herunder på ruterne på tværs af Stillehavet, på trods af fortsat overbelastning af havnene og robust efterspørgsel, drevet af makroøkonomisk og geopolitisk usikkerhed.”

Høje gaspriser får Fjord Line til at skrue ned for færgeafgange

Maersk holder nyhed om stor investering i Suez-terminal ud i strakt arm

Maersk: Lavt vand i Rhinen og strejke i Felixstowe giver forsinkelser

Mere fra ShippingWatch

Seaspans ejer får nyt højere købstilbud

Atlas Corp., som bl.a. ejer Seaspan, verdens største ejer af containerskibe, har fået et nyt og højere købstilbud fra et køberkonsortium, der bl.a. tæller containerrederiet ONE.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs