ShippingWatch

Flaskehalse i tysk havn har nået "kritisk niveau"

Flaskehalsene har nået ”kritisk niveau” i den nordtyske havn Bremerhaven ifølge Maersk.

Foto: Sina Schuldt/AP/Ritzau Scanpix

Der fortsætter med at være store flaskehalse i de store havneterminaler i Nordeuropa, oplyser rederikoncernen A.P. Møller-Mærsk torsdag i første udgave af nyhedsbrevet Maersk Europe til rederikoncernens kunder.

I Bremerhaven har overbelastningen ligefrem nået et ”kritisk niveau”, men også i nøglehavnene i Rotterdam, Hamborg og Antwerpen er der fortsatte udfordringer og forsinkelser.

”Overbelastningen i Bremerhaven har nået et kritisk niveau, med omfattende og kontinuerlige driftsforstyrrelser på tværs af den globale forsyningskæde, der påvirker trafikken og ventetiden i havnen,” skriver Maersk.

Rederikoncernen holder også nøje øje med de igangværende forhandlinger mellem fagforeningen Verdi og Central Association of German Seaport Companies (ZDS) og anerkender risikoen for en strejke, som kan forårsage yderligere forstyrrelser.

”Vi forstår, at den næste runde af drøftelser finder sted tirsdag den 21. juni, og vi vil evaluere vores næste skridt i tilfælde af eventuelle arbejdsnedlæggelser,” skriver Maersk.

Maersk vurderer også løbende, om en omdirigering af fragten til nærtliggende havne - såsom til Gdansk, Wilhelmshaven eller Zeebrugge kan speede leverancehastigheden op og dermed reducere konsekvenserne for kunderne.

Også i Rotterdam er der også store ophobninger, som fortsætter med at give udfordringer, og billedet er meget det samme i Hamborg. I havnen i Antwerpen er der også pres på.

”På trods af at ventetiderne og en terminalproduktivitet på et fortsat rimeligt niveau i Antwerpen, er ”yard density” på tværs af det nordeuropæiske net fortsat høj – hovedsagelig forårsaget af høj opholdstid og forsinkelser af skibe, der påvirker produktiviteten og overbelastningen af kajpladserne,” skriver Maersk.

Nordeuropæiske containerhavne kæmper med produktiviteten

Store flaskehalse i nordeuropæiske havne skaber forsinkelser for rederierne

Mere fra ShippingWatch

Blackrock bliver storaktionær i Borr Drilling

Den multinationale kapitalforvalter ejer nu i alt 5,67 pct. af aktierne i Borr Drilling. Aktiekøbet kommer samme dag, som Borr Drilling har solgt tre rigge under bygning for at styrke selskabets pressede økonomi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs