ShippingWatch

275 evakueret fra stort kranfartøj i Norge

Et af verdens største kranfartøjer ligger med slagside i Åmøyfjorden efter en arbejdsopgave angiveligt gik galt.

Foto: PR Saipem

Lyden af, hvad vidner tæt på beskriver som en kraftig eksplosion, efterfulgt af krængning.

Et af verdens største kranfartøjer fik torsdag morgen problemer, mens det befandt sig ud for Norges kyst, i Åmøyfjorden. Det beretter flere norske medier.

Situationen medførte, at de norske myndigheder evakuerede samtlige 275 personer om bord på fartøjet.

Norske NRK henviser til det lokale politis opdateringer på Twitter.

Der meldes ikke om tilskadekomne, men norske myndigheder stillede med mandskab, der kunne redde folk, der kunne være faldet i vandet, ligesom man nu tjekker for eventuel miljøforurening.

Kranfartøjet skulle ifølge NRK være Saipem 7000, ejet af rederiet Saipem og være et af verdens største semi-nedsænkbare kranfartøjer.

Skibet ligger i Åmøyfjorden, tæt på Stavanger i det sydvestlige Norge og meldes til at have store materielle skader på dækket. Gisningerne går på, at en stålwire skulle være bristet under arbejdet.

Der er meldinger om, at en lastepram ved siden af kranskibet er i problemer. Der er dog torsdag middag delte meldinger om, hvorvidt prammen er ved at synke, eller ej.

Mere fra ShippingWatch

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede navne fra shippingindustrien er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Bestyrelsesformand for BW Group, Andreas Sohmen-Pao, er blandt underviserne.

Markant fald på vej i eksporten fra Kina til USA

Efterspørgslen i USA flytter sig fra varer til services, og det giver lavere import af kinesiske varer til USA, vurderer logistikchefer. Data fra Kina bekræfter, at ordrebeholdningen falder hos kinesiske virksomheder.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs