ShippingWatch

Skibsfarten i kamp om milliarder af dollar fra endnu en fond

Med de ændringer, der er kommet til EU's udspil om CO2-kvoter til shipping, er der også kommet endnu en fond med milliarder af dollar i spil. Danske Rederier mener ikke, hvem som helst kan gøre sig egnet til pengene.

Med det seneste ændringsforslag til EU-Kommissionens udspil, der lægger skibsfarten ind under et CO2-kvotesystem (ETS), er endnu en fond på tegnebrættet i form af den såkaldte Ocean Fund. | Foto: Vivek Prakash/Reuters/Ritzau Scanpix

Kampen mod skibsfartens udledning af CO2 kan også blive en kamp om de mange milliarder af dollars, der kan ende i de nu to fonde, der er i spil, og som skal opsamle de enorme beløb, som emissionerne sandsynligvis kommer til at koste de kommende år.

For med det seneste ændringsforslag til EU-Kommissionens udspil, der lægger skibsfarten ind under et CO2-kvotesystem (ETS), er der endnu en fond på tegnebrættet, den såkaldte Ocean Fund. Det er Europa-Parlamentets såkaldte rapporteur i klimaudvalget, tyske Peter Liese, der mener, at man skal etablere en fond, hvor de mange milliarder, som kvoterne kommer til at koste, kan opsamles.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs