ShippingWatch

"Grønne korridorer" på tværs af verdenshavene kan blive en realitet om få år

I et forsøg på at skabe den nødvendige infrastruktur og adgang til alternative brændstoffer kan "grønne korridorer" på de vigtigste ruter blive en reailtet fra 2026. Forslaget er præsenteret samtidig med COP26 i Glasgow, og en række lande bakker allerede op.

Foto: Thomas Borberg/POLFOTO_OW

Seks såkaldte grønne korridorer på de vigtigste strækning mellem verdensdelene kan blive en realitet inden for de nærmeste år i endnu et forsøg på at få shippingindustrien til at sejle på alternative brændstoffer og droppe fossil fuel.

Det er Getting to Zero Coalition, der har udarbejdet initiativet, der netop er blevet præsenteret på COP26s såkaldte transportdag, fremgår det af en pressemeddelelse fra koalitionen, der er et partnerskab mellem Global Maritime Forum, Friends of Ocean Action, World Economic Forum samt Energy Transitions Commission.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Noreco skifter CEO: "Vi har underpræsteret væsentligt"

Det norske olieselskab har hverken leveret tilfredsstillende i forhold til sin omstillingsstrategi eller investorerne, lyder det fra bestyrelsesformand Riulf Rustad. Det sker i forbindelse med, at selskabets topchef, David B. Cook, mandag er trådt tilbage.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs