ShippingWatch

Kina sætter vækstmål på 6 pct. trods fortsat pandemi

For 2021 har Kina sat et mål om en økonomisk vækst på over 6 pct. Det sker efter, at landet undlod at sætte et vækstmål sidste år grundet coronapandemien.

Foto: Jason Lee/Reuters/Ritzau Scanpix

Kina sætter et mål om en økonomisk vækst på over 6 pct. i 2021.

Det oplyser premierminister Li Keqiang natten til fredag i forbindelse med indledningen af Kinas årlige samling af Den Nationale Folkekongres (NPC).

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Sidste år satte Kina ikke noget vækstmål på grund af coronapandemien. Det var første gang siden 1990, at der ikke blev sat et mål.

Visse analytikere mente, at Kina måske ville undlade at sætte et mål igen i år på grund af den fortsatte usikkerhed, som pandemien skaber.

Men Kina er med strenge nedlukninger og massetest lykkedes med at holde smitten på et meget lavt niveau, og dermed er der lagt op til, at verdens næststørste økonomi kommer godt op i omdrejninger igen.

"Et mål på over 6 pct. vil gøre os i stand til at fremme reformer, innovation og udvikling af høj kvalitet," ventes Li Keqiang at sige under en tale ved kongressen ifølge nyhedsbureauet AFP.

Kinas økonomi kom sig relativt hurtigt efter det indledende coronaudbrud centreret i den kinesiske by Wuhan og afsluttede året med en økonomisk ekspansion på 2,3 pct.

Landet var dermed den eneste større økonomi, der oplevede bnp-vækst i 2020, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Med vækstmomentet, der nærmer sig niveauet før virus, har Beijing signaleret, at de planlægger gradvist at trække stimulusforanstaltninger tilbage og i stedet fokusere på gælden for at imødegår en voksende boble på ejendomsmarkedet.

BNP er et udtryk for størrelsen af et lands økonomi og er det mest anvendte nøgletal til at måle det. Stigninger eller fald viser, om økonomien vokser eller skrumper.

Norden forventer tæt på halveret resultat i 2021 efter rekordår

Nye svineinfluenza-mutationer i Kina kan påvirke tørlast og reefer 

Mere fra ShippingWatch

Singapore er på vej med et center for dekarbonisering

Havnemyndigheden i Singapore støtter et forslag om at etablere et center for dekarbonisering. Centeret skal skabe rammerne, hvor aktører kan koordinere og implementere løsninger, der kan være med til at reducere shippings CO2-udledning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs