ShippingWatch

Minekæmpe med tidligere Maersk-direktør i spidsen overgår forventninger

Britisk-australske Rio Tinto med tidligere finansdirektør i Maersk i spidsen kommer ud med et resultat for 2020, der overgår forventningerne.

Tidligere finansdirektør i Maersk Jacob Stausholm overtog posten som adm. direktør i Rio Tinto fra årsskiftet. | Foto: Maersk

Den britisk-australske minegigant Rio Tinto, der har tidligere finans- og strategidirektør i Maersk Jakob Stausholm som topchef, overgår mere eller mindre samtlige forventninger til dets årsregnskab.

Det fremgår af data fra Bloomberg.

Det underliggende overskud lander på 12,4 mia. dollar, hvilket blandt andet betyder en vækstfremgang på 20 pct. sammenlignet med året før.

Samtidig slår det analytikernes konsensusestimat, der lå på 11,92 mia. dollar.

I 2020 realiserede mineselskabet desuden et underliggende driftsresultat (Ebitda) på 23,90 mia. dollar, mens analytikernes ventede 23,22 mia. dollar.

Det var en fremgang på 13 pct. sammenlignet med året forinden.

Generelt er regnskabet fyldt med lyspunkter, hvor Rio Tinto har overgået de vigtigste hovedtal.

I forhold til fremtidsudsigterne, så venter Rio Tinto, at prisen per ton i dets Pilbara-mine lander på mellem 16,70 dollar til 17,70 dollar for 2021.

Steen Lund tror på at klimakrav kan booste Rightships CO2-rating

Tidligere Maersk-direktør bliver ny topchef i minekoncern 

Mere fra ShippingWatch

Euronav taber 71 mio dollar i første kvartal

Euronav har ligesom konkurrenterne fået en svær start på 2021. Underskuddet for første kvartal lander på 71 mio. dollar. Et svagt marked er fortsat ind i andet kvartal ifølge topchef. Opdateres.

EU er klar med bolværk mod kinesisk statsstøtte

Efter blandt andet flere kinesiske opkøb i europæiske havne gennem de senere år, spiller EU-Kommissionen nu ud med et instrument, der skal sikre, at udenlandsk statsstøtte ikke går ind og undergraver konkurrencen for europæiske virksomheder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs