ShippingWatch

Euronav-topchef tror på brint eller ammoniak som fremtidens brændstof

Det bliver enten brint eller ammoniak, der skal bruges som fremtidens grønne brændstof. Det mener Euronav-topchef Hugo De Stoop, der udpeger de to kandidater som "vinderne" på vejen mod industriens målsætning om lavere udledning.

Foto: PR / Euronav

Euronavs topchef Hugo De Stoop tror på to kandidater, hvis shippingindustrien skal finde frem til et renere brændstof, der kan sikre målsætningen om lavere udledning i fremtiden.

"Vinderne er allerede fundet, og det bliver enten brint eller ammoniak," lyder det fra Hugo De Stoop i et interview med platformen S&P Global Platts.

Ifølge ham er den primære udfordring derfor ikke, hvad man skal sejle på, men derimod hvornår det bliver muligt at benytte sig af det alternative brændstof.

Det hænger sammen med, at der fortsat ikke er en motor, som er i stand til effektivt og sikkert at brænde det giftige ammoniak af, uddyber Euronav-chefen.

Derefter kommer arbejdet med at sikre den rette infrastruktur.

Hafnia afslører flere detaljer om investering i metanol-fabrik 

Corvus skal være med til at bygge fem nye elfærger 

Mere fra ShippingWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs