Coronabekymringer lægger voldsomt pres på olieprisen

Olieprisen dykkede onsdag aften til lige over 20 dollar, men nåede i løbet af natten op på en stigning på 18 pct. fra bunden på forhåbninger om, at stimulus fra centralbankerne kommer til at virke.
Foto: Fayez Nureld/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Fayez Nureld/AFP/Ritzau Scanpix
RITZAU FINANS

Det voldsomme pres på råvarepriserne fortsætter, idet investorerne sælger alt i jagten på amerikanske dollar, hvor oliens nedtur dog er bremset en smule torsdag, efter at prisen på den amerikanske referenceolie, WTI, onsdag faldt med 24 pct. til det laveste niveau i 18 år.

WTI-olien dykkede onsdag aften til lige over 20 dollar, men nåede i løbet af natten op på en stigning på 18 pct. fra bunden, således at en tønde olie nu koster under 25 dollars.

Olieprisen er ramt af et dobbeltchok i form af en kollapset efterspørgsel, der ramt af coronavirusudbruddets følgevirkninger på rejseaktivitet og samhandel, samt en overflod af olie, idet Rusland og Saudi-Arabien har indledt en priskrig.

Opsvinget siden bunden sidst på onsdagen er blandet andet drevet af forhåbninger om, at centralbankernes stimulusforanstaltninger kommer til at virke.

Den Europæiske Centralbank, ECB, har natten til torsdag annonceret et nødobligationsopkøbsprogram på 750 mia. euro, og Det Hvide Hus' økonomiske rådgiver Larry Kudlow har onsdag aften også sagt, at den amerikanske regering kan købe aktier i virksomheder, som en del af en coronavirushjælpepakke.

"Der er bare ekstrem volatilitet i markedet nu, idet markedsdeltagerne forsøger at vurdere den økonomiske påvirkning fra coronavirus, og hvad det betyder for olieefterspørgslen," siger Daniel Hynes, der er analytiker hos ANZ Banking Group, til Bloomberg News.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 25,88 dollar mod 26,13 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 22,39 dollar mod 22,97 dollar onsdag eftermiddag.

Olieprisen er nu under 28 dollar: Olieselskab reducerer investeringerne markant

Voldsomt fald i global olieefterspørgsel 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også