ShippingWatch

Medie: Ejer har sat Molslinjen til salg

Ejeren af Molslinjen har sat det danske færgerederi til salg. Flere af verdens største kapitalforvaltere er blandt de potentielle købere, skriver InsideBusiness.

Foto: Gregers Tycho

Det danske færgerederi Molslinjen er blevet sat til salg af ejeren, kapitalfonden Polaris, og flere af verdens største kapitalforvaltere er i spil som købere, skriver det danske medie InsideBusiness.

Flere store kapitalforvaltere har ifølge InsideBusiness meldt sig på banen som købere af Molslinjen. Det gælder blandt andre Deutsche Banks kapitalforvalter DWS, JP Morgans asset management-division og svenske EQT's infrastrukturben.

Salget af Molslinjen ventes at indbringe Polaris 7 mia. kr., og det kan meget vel ende med at blive en af de største virksomhedshandler herhjemme i 2020, vurderer Insidebusiness.

Kapitalfonden har været aktionær i rederiet siden 2015, men blev eneejer i 2016, hvor den afnoterede rederiet fra børsen i København efter en længere kamp en gruppe af mindretalsaktionærer. I 2017 skiftede rederiet navn fra Mols-Linien til sit nuværende navn, Molslinjen.

Molslinjen overtog i 2018 Danske Færger fra Clipper Group og den danske stat i en handel, som værdisætter rederiet til over en halv milliard kr.

Molslinjen vil udvikle elfærge til kort rute

Kapitalfond forbereder milliardsalg af Molslinjen

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Mens Maersk opjusterede, gav MSC-topchef Søren Toft en forklaring på containermarkedets dårlige service på shipping-konference i London. Kampen om de klimavenlige brændstoffer skærpes, og grønne pollitikere vil have LNG fjernet fra EU-liste.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs