ShippingWatch

Unifeeder køber feederselskab i Singapore

Danske Unifeeder, der ejes af DP World, har købt hovedparten af et feeder-selskab, som holder til i Singapore. Med opkøbet forventer Unifeeder at udbygge sine feederservices og udbrede sit shortsea-netværk. Samtidig udvides logistikfaciliteterne.

Foto: PR / Unifeeder

Det er kun lidt over et år siden, at danske Unifeeder blev opkøbt af DP World, men nu har rederiet også selv været på indkøb.

I en meddelelse oplyser Unifeeder, at rederiet har købt hovedparten af Singapore-baserede Feedertech Group. Gruppen opererer de to selskaber Feedertech, der udfører feederservices, og Perma, der er et regionalt shortsea-netværk.

Unifeeder overtager 77 pct. af aktierne, mens de resterende 23 pct. fortsat vil være ejet af gruppens formand Ali Maghami.

"Vi tror på, at transaktionen med Unifeeder, og at støtten fra DP World, vil gøre det muligt for os at tage forretningen til det næste stadie i sin vækst. Feedertech og Unifeeder deler både forretningsmodel og en trang til at reducere ineffektivitet, og ved at kombinere ekspertisen fra de to virksomheder, tror vi på, at vi kan levere et produkt at høj kvalitet til vores kunder," siger Ali Maghami i meddelelsen.

Ifølge meddelelsen genererer Feedertech Group en årlig omsætning på 200 mio. dollar, mens den årlige transport af gods er på over 600.000 teu.

Udvider netværk og services

Med opkøbet forventer Unifeeder at udbygge sine feederservices og udbrede sit shortsea-netværk i Europa, Middelhavsområdet, Nordafrika, Asien, Mellemøsten og det indiske subkontinent.

Samtidig udvides logistikfaciliteterne, hvilket er i tråd med strategien hos ejeren DP World, lyder det i meddelelsen.

"Det her er endnu et strategisk skridt i vores vision om at bygge en global tilstedeværelse, tilbyde et bredere netværk af løsninger til kunder, og at udnytte den måde vi interagerer med dem på til at bygge de mest omfattende og integrerede løsninger på tværs af flere geografier," siger Jesper Kristensen, CEO i Unifeeder, i meddelelsen.

Han uddyber, at bl.a. Feedertechs asset-light model, der giver god mening for fleksibilitet er et godt match for Unifeeder.

Der oplyses ingen købspris, mens handlen forventes afsluttet inden årets udgang. Da Dubai-baserede DP World i august 2018 overtog Unifeeder skete det angiveligt til en pris på ca. 5 mia. kr. Sælgeren var på det tidspunkt den danske kapitalfond Nordic Capital.

Ny ejer er tilfreds med Unifeeder: "De tidlige tegn er positive"

DP World håndterede færre containere i tredje kvartal

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere