ShippingWatch

Norden nedjusterer efter regnefejl

På baggrund af en regnefejl nedjusterer rederiet Norden sine forventninger til 2019. Fejlen har ifølge rederiet påvirket forventningerne med omkring 15 mio. dollar.

Foto: PR / Norden

(Artiklen er opdateret 25/10-2019 kl. 7:00 med supplerende information om Nordens resultater i andet kvartal)

Rederiet Norden har på baggrund af en regnefejl sænket sine samlede forventninger til 2019.

Koncernen venter nu et justeret årsresultat i intervallet 10 til 45 mio. dollar mod tidligere 25 til 60 mio. dollar. Det oplyser Norden i en meddelelse til fondsbørsen.

"Justeringen skyldes primært en beregningsfejl, som er blevet identificeret i forbindelse med opdateringen af estimater til Q3-rapporten. Fejlen, som påvirkede estimaterne med omkring 15 mio. dollar, er relateret til IFRS 16-relaterede justeringer til det forventede dækningsbidrag i Tank-segmentet. Der er ingen indvirkning på tidligere offentliggjorte resultater," hedder det.

Tank får underskud

Samtidig flytter rederiet dog yderligere rundt på forventningerne inden for tørlast og tank.

Norden venter derfor nu - på baggrund om forventninger om "en stærk afslutning på året" - et bedre helårsresultat inden for forretningen Dry Operator på 5 til 20 mio. dollar mod førhen 0 til 10 mio. dollar.

Den del af forretningen nåede samtidig et resultat på 3 mio. dollar i tredje kvartal - ifølge foreløbige beregninger.

Tankforretningen går omvendt den anden vej efter et minus på 8 mio. dollar i tredje kvartal. Nu spås forretningsområdet realisere en bundlinje på 10 til 20 mio. dollar. Det skal sammenlignes med en tidligere melding om et overskud på 30 til 45 mio. dollar.

"Selv om spotraterne for MR og Handysize-tanksskibe er blevet styrket de seneste dage, har de været svagere end forventet i tredje kvartal og begyndelsen af fjerde kvartal," forklarer Norden nedjusteringen i tankforretningen, som altså er større end bare regnefejlen på 15 mio. dollar.

Dry Owner, som fik en foreløbig bundlinje på 2 mio. dollar i tredje kvartal, ses stadig nå et resultat mellem minus 5 og plus 5 mio. dollar.

Underskud i andet kvartal

Senest fik Norden i andet kvartal et justeret underskud på 12 mio. dollar, hvor både tank og tørlast viste røde tal for perioden.

Ved den lejlighed nedjusterede rederiet forventningerne til sin operatørforretning i tørlast. Omvendt opjusterede man forventningerne til tankforretningen.

De samlede forventninger til året blev dog fastholdt dengang.

Norden nedjusterer forventninger til tørlastforretning

Norden afskediger 11 medarbejdere og køber arbejdsopgaver ude

Norden opretter ny stilling med ansvar for CO2-reduktion 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs