ShippingWatch

Stena Impero forlader iransk havneby efter frigivelse

Olietankskibet Stena Impero, der i juli blev opbragt af Iran, har forladt iransk havneby og sat kursen mod Dubai.

Foto: Wana News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix

Det svenskejede tankskib Stena Impero, der har været opbragt af Iran, er tidlig fredag morgen dansk tid sat i bevægelse og har forladt havnen i den iranske havneby Bandar Abbas.

Det viser tracking-data, som nyhedsbureauet Reuters har adgang til.

Iran oplyste mandag i denne uge, at skibet ville blive frigivet inden for kort tid.

Olietankskibet er svenskejet, men indregistreret i Storbritannien. Det blev beslaglagt af den iranske revolutionsgarde den 19. juli i Hormuzstrædet, hvor Den Persiske Bugt munder ud.

Det havde ifølge Iran forbrudt sig mod "internationale maritime regler". Det skete, to uger efter at Storbritannien ud for Gibraltar opbragte en iransk olietanker.

Det blev beggrundet med, at det iranske skib skulle levere olie til Syrien i strid med EU's sanktioner mod Syrien. Men det blev i nogle britiske medier tolket som tak for sidst fra Irans side og et bytteobjekt for at få den iranske olietanker ud at sejle igen.

Tracking-data viser desuden, at skibet fredag morgen har ændret sin destination fra Jubail i Saudi-Arabien til havnen Port Rashid i Dubai.

Port Rashid ligger omkring 250 kilometer fra Bandar Abbas. Sejler tankskibet med normal hastighed vil det være fremme ved destinationen inden for en halv dag.

Tidligere på måneden oplyste rederiet Stena Bulk, at syv af de 23 tilbageholdte besætningsmedlemmer på skibet Stena Impero var frigivet af Iran, mens 16 stadig var tilbageholdt.

Stena Bulk oplyste denne uge, at der ikke var nogen igangværende forhandlinger med Iran, og at rederiet ikke havde hørt om nogen sigtelser fra Iran mod hverken besætningen eller selve rederiet.

Skibets besætning kommer fra Rusland, Indien, Letland og Filippinerne.

Stena-topchef: Stena Impero tilbageholdes fortsat i Iran 

Iran frigiver tilbageholdt Stena-skib

Stena-skib kan blive frigivet af Iran om "få dage" 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs