ShippingWatch

Iran advarer om usikre farvande hvis oliesanktioner fortsætter

Den internationale skibsfart skal forvente mindre sikkerhed, Hhis den iranske eksport af olie bliver reduceret til nul på grund af amerikanske sanktioner.

Foto: AFP/Ritzau Scanpix/

Hvis den iranske eksport af olie bliver reduceret til nul, skal skibene ikke forvente den samme sikkerhed, som de tidligere har oplevet.

Så direkte lyder advarslen fra den iranske præsident Hassan Rouhani, der forsøger at sende et signal til Washington og præsident Donald Trump, der har sanktioneret den iranske olieeksport, skriver Reuters.

Reaktionen kommer efter lang tids politisk uro i netop de farvande, der omkranser Iran, og som store dele af den globale olieeksport transporteres igennem.

"Verdens magthavere ved, at hvis olie bliver fuldkommen sanktioneret, og Irans eksport reduceres til nul, vil internationale farvande ikke være lige så sikre som tidligere," sagde Hassan Rouhani i forbindelse med et møde med Irans øverste leder ayatollah Ali Khamenei ifølge Khameneis hjemmeside, skriver Reuters.

Ifølge Reuters uddybede Irans udenrigsminister med kommentarer om, at USA ikke kan forvente forudsigelig adfærd fra Iran, hvis USA agerer uforudsigeligt under Donald Trump.

Udenrigsminister ser fortsat trussel mod skibe i Hormuzstrædet

USA advarer Grækenland mod at assistere iransk tankskib

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere