ShippingWatch

Verdensbanken sænker sin globale vækstprognose

Handelskrigen mellem USA og Kina får nu Verdensbanken til at sænke sin prognose for den globale vækst i 2019.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Drew Angerer

Verdensbanken har sænket sin prognose for den globale vækst i 2019 til 2,6 pct. mod den seneste prognose i januar på 2,9 pct.

Handelskrigen får skylden for den ventede lavere økonomiske aktivitet, som i givet fald vil være den laveste globale vækst i tre år. Verdensbanken regner imidlertid med, at væksten i 2020 vil øges en smule til 2,7 pct.

Det skriver Bloomberg News.

"Der har været et styrtdyk i erhvervstilliden, en øget opbremsning i den globale handel og fodslæbende investeringer i nye markeder såvel som udviklede økonomier. Momentum er fortsat skrøbelig, udtaler David Malpass, bankens topchef.

Banken, som samtidig har sænket udsigterne for væksten i den globale handel med et helt procentpoint til 2,6 pct., advarer også mod, at risikoen er på nedsiden med optrapningen af handelskrigen, urolige finansmarkeder i de nye markeder og en svagere økonomisk udvikling især i Europa.

Verdensbanken holder dog fast i sine prognoser for handelskrigens to hovedkombetanter, Kina og USA. For USA venter banken en vækst i 2019 på 2,5 pct. faldende til henholdsvis 1,7 og 1,6 pct. de næste to år, efterhånden som effekten af skattelettelserne fra 2017 rinder ud.

For Kinas vedkommende ventes en vækst i år på 6,2 pct. og et plus på 6,1 pct. 2020, hvilket imidlertid er en mindre sænkning på 0,1 pct.point i forhold til den seneste prognose.

Redere mener USA og Kina er de største bekymringer

Nu lægger Trump told på indiske varer 

Mere fra ShippingWatch

Maersk løfter sløret for design af metanolskibe

I fem år har Maersk arbejdet på at udvikle et nyt skibsdesign, som skal øge energi-effektiviteten i flåden med 20 pct. Otte skibe, der efter planen skal sejle på grøn metanol fra 2024, bliver de første.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs