ShippingWatch

Kinas eksport styrtdykkede i april

Kinas eksport fortsætter sine store udsving med et dyk i april. I dollar var der tale om et dyk i eksporten på 2,7 pct. mod en ventet stigning på 3,0 pct.

Foto: Ritzau Scanpix/AFP/STR

Den kinesiske eksport fortsatte de voldsomme zig-zag bevægelser med et styrtdyk i april, hvor bunden i lighed med to måneder tidligere gik ud af de kinesiske samhandelsdata.

Det fremgår af data fra de kinesiske myndigheder onsdag morgen.

Eksporten i april steg beskedne 3,1 pct. målt i yuan. Ifølge Bloomberg News havde økonomer ventet en stigning på 8,0 pct. efter en stigning måneden før på 21,3 pct.

I dollar var der tale om et dyk i eksporten på 2,7 pct. mod en ventet stigning på 3,0 pct. oven på marts-stigningen på 14,2 pct.

Importen i april steg 10,3 pct. i yuan, hvilket var markant over den ventede stigning på 3,0 pct. I dollar var der tale om en importstigning på 4,0 pct. i april mod et ventet drop på 2,1 pct. I marts faldt den kinesiske import med 1,8 pct. i yuan og 7,6 pct. målt i dollar.

Dataene efterlader et kinesisk handelsoverskud på 93,6 mia. yuan i april mod 221,2 mia. yuan i marts. Der var ventet et overskud i april på 216,8 mia. yuan blandt økonomerne.

Overskuddet målt i dollar løb op i 13,8 mia. dollar mod 32,6 mia. dollar måneden før og de ventede 34,6 mia. dollar.

Trump varsler højere told på kinesiske varer for milliarder

Kina kæmper med mistro til Silkevejen 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs