ShippingWatch

Kinas eksport styrtdykkede i april

Kinas eksport fortsætter sine store udsving med et dyk i april. I dollar var der tale om et dyk i eksporten på 2,7 pct. mod en ventet stigning på 3,0 pct.

Foto: Ritzau Scanpix/AFP/STR

Den kinesiske eksport fortsatte de voldsomme zig-zag bevægelser med et styrtdyk i april, hvor bunden i lighed med to måneder tidligere gik ud af de kinesiske samhandelsdata.

Det fremgår af data fra de kinesiske myndigheder onsdag morgen.

Eksporten i april steg beskedne 3,1 pct. målt i yuan. Ifølge Bloomberg News havde økonomer ventet en stigning på 8,0 pct. efter en stigning måneden før på 21,3 pct.

I dollar var der tale om et dyk i eksporten på 2,7 pct. mod en ventet stigning på 3,0 pct. oven på marts-stigningen på 14,2 pct.

Importen i april steg 10,3 pct. i yuan, hvilket var markant over den ventede stigning på 3,0 pct. I dollar var der tale om en importstigning på 4,0 pct. i april mod et ventet drop på 2,1 pct. I marts faldt den kinesiske import med 1,8 pct. i yuan og 7,6 pct. målt i dollar.

Dataene efterlader et kinesisk handelsoverskud på 93,6 mia. yuan i april mod 221,2 mia. yuan i marts. Der var ventet et overskud i april på 216,8 mia. yuan blandt økonomerne.

Overskuddet målt i dollar løb op i 13,8 mia. dollar mod 32,6 mia. dollar måneden før og de ventede 34,6 mia. dollar.

Trump varsler højere told på kinesiske varer for milliarder

Kina kæmper med mistro til Silkevejen

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere