ShippingWatch

Italien støtter miljøzone i Middelhavet

En miljøzone i Middelhavet får opbakning fra Italien, der ved G7-topmøde har underskrevet en fælles erklæring med Frankrig.

Foto: /Ritzau Scanpix/Reuters/Darrin Zammit Lupi

Italien støtter oprettelsen af en miljøzone i Middelhavet. Det erklærede landets miljøminister, Sergio Costa, ved G7-topmødet i Metz i Frankrig forleden, skriver flere medier.

På G7-topmødet blev Italien og Frankrig enige om at arbejde på en fælles erklæring om en kombineret SECA- og NECA-zone i hele Middelhavet, som skal begrænse svovl- og CO2-udledningen.

Tidligere har byrådet i den spanske storby Barcelona tilsluttet sig ønsket om en miljøzone i Middelhavet. Efterfølgende valgte Spanien også at stille sig bag forslaget.

Der findes i dag ECA-zoner i Nordsøen, Østersøen og Nordamerika. De blev oprettet 1. januar 2015, og har begrænset svovlindholdet i luften markant.

Som ShippingWatch senest har beskrevet, estimerer flere nordiske universiteter og myndigheder i et forskningsprojekt, at SECA-zonen i Østersøen har forhindret et sted mellem 500 og 1.000 for tidlige dødsfald (dvs. dødsfald før den gennemsnitlige levealder) i regionen.

Studie udpensler fordele ved miljøzone i Middelhavet

Se kortet: Her er åbne scrubbere forbudt 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs