ShippingWatch

Smedegaard får millionbonus for at starte i Norwegian

Niels Smedegaard får en startbonus på 1,5 mio. norske kr., når han starter som formand for flyselskabet Norwegian. Hans årsløn bliver desuden fordoblet i forhold til forgængeren på posten.

Foto: DFDS

Niels Smedegaard kan se frem til en startbonus og en årlig millionløn, når han sætter sig i formandsstolen for flyselskabet Norwegian.

Erhvervsmediet DN.no skriver, at den danske erhvervsmand, som er topchef for DFDS frem til udgangen af april, vil få en startbonus på 1,5 mio. norske kr. Det svarer til cirka 1,2 mio. danske kr.

Dertil kommer et årligt honorar på én mio. norske kr., som er fordelt ligeligt mellem en kontant grundløn og aktier.

Årslønnen er en fordobling i forhold til det honorar, som den tidligere formand Bjørn Kise fik. Bjørn Kise gik af i marts 2019.

Niels Smedegaard skal nu vælges på en generalforsamling 7. maj.

Foruden at være mangeårig topchef i DFDS, sidder Niels Smedegaard også i bestyrelsen for Falck. Han har desuden tidligere været formand den europæiske rederiforening, ECSA.

I Norwegian skal have være med til at vende udviklingen for flyselskabet, hvis aktiekurs er mere end halveret siden årsskiftet.

Niels Smedegaard indstillet til formandsposten i Norwegian

DFDS-formand: Ledelsen er alle pengene værd

DFDS' fremgang giver topledelsen kæmpegevinst 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk og 22 andre rederier fik bøder af Sydkoreas konkurrencemyndighed, tank- og tørlastrederiet Norden vil stadig købe ”sorte” skibe, og Hafnia kan få svært ved at finansiere skibskøb fra konkurrent.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs