ShippingWatch

Dansker stopper som topchef for canadisk rederi

Ken Bloch Sørensen er stoppet som topchef hos det canadiske rederi Algoma Central Corporation efter at have stået i spidsen for rederiet i fire år. Rederiet har fundet ny topchef.

Danske Ken Bloch Sørensen er stoppet som CEO og president for det canadiske tørlast- og produkttankrederi Algoma Central, som danskeren har stået i spidsen for i godt og vel fire år.

I en meddelelse oplyser rederiet, at Ken Bloch Sørensen stopper på posten for at kunne bruge mere tid sammen med familien.

"I mine næsten fire år hos Algoma har jeg haft glæden af at arbejde med en meget talentfuld og dedikeret gruppe mennesker. Selvom jeg nu må forlade rederiet for at bruge mere tid med min familie, er jeg overbevist om, at ledelsen kan fortsætte det arbejde, vi startede sammen, om at opbygge Algomas position i det globale short sea-marked," siger Ken Bloch Sørensen i meddelelsen.

Udvidelse af forretningen

Danskeren, der har en fortid i blandt andet Maersk og United Arab Shipping Co, blev udpeget som topchef for Algoma i 2015. Her har han været med til at sætte en ny strategi for rederiet om at finde nye markeder i tillæg til det nordamerikanske marked. Ifølge meddelelsen er rederiets internationale forretning i løbet af danskerens tid som topchef steget til at udgøre "næsten halvdelen af indtægtsstrømme, som selskabet deltager i."

"Ken bragte et nyt, mere globalt perspektiv til Algoma og var medvirkende til at skifte selskabets fokus til muligheder udenfor vores traditionelle Great Lakes-markeder," siger formand Duncan N. R. Jackman i meddelelsen, hvor han takker danskeren "for sit bidrag til vækst og succes."

Rederiets nuværende CCO, Gregg A. Ruhl, er blevet udpeget til at tage over fra Ken Bloch Sørensen med øjeblikkelig virkning.

Det canadiske rederi driver en flåde af tørlast- og tankskibe, som opererer ved vandvejen fra Great Lakes til St. Lawrence. Rederiet er også aktive via samarbejdet NovaAlgoma, der er dannet med Luxemborg-baserede Nova Marine Holdings.

Peter Döhle bag ny konsolidering i multipurpose

Canadisk rederi henter ny dansk topchef

Fra global linjefart til de store søer i Canada

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere