ShippingWatch

Storbanker: Trump gør klar til at kickstarte handelskrig med Europa

Den amerikanske præsident Donald Trump gør sig klar til at skrue op for handelskrigen med EU og sætte tommelskruerne på de tyske og svenske bilproducenter, mener flere storbanker.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Andrew Harnik

Efter mere end seks måneder med ro er den amerikanske præsident Donald Trump måske på nippet til at kickstarte handelskrigen med Europa.

En ny handelskrig med USA vil ramme hele den europæiske økonomi, som hen over vinteren er bremset hårdt op. Og netop afmatningen i den europæiske økonomi giver Trump selvsikkerhed til at sætte hårdt ind overfor EU nu, vurderer Allan von Mehren, chefanalytiker i Danske Bank.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs