ShippingWatch

Medie: OOCL på vej til at bestille flere megaskibe

Hongkong-rederiet OOCL, som kinesiske Cosco har overtaget, er klar til at bestille seks containerskibe på hver 23.000 teu, skriver Lloyd's List. Skibene vil have mulighed for at kunne sejle på LNG.

Bloomberg
Foto: Bloomberg

Containerrederiet OOCL er angiveligt på vej til at lægge en stor ordre på nye megaskibe.

Ifølge Lloyd's List, som refererer til unavngivne kilder, øjner Hongkong-rederiet nemlig en bestilling på seks containerskibe med hver en kapacitet på 23.000 teu. Skibene vil desuden være klar til at kunne bruge LNG som brændstof, skriver mediet.

Bestillingen vil ifølge mediet blive endeligt bekræftet, når salget af containerterminalen i Long Beach vil gå endeligt igennem, hvilket ventes at ske i løbet af første kvartal i år. Og bliver bestillingerne materialiseret, vil det øge OOCL's flåde af skibe på over 20.000 teu til 12 skibe. Det sker som led i en ambition om at øge rederiets kapacitet fra nuværende 700.000 til 1 mio. teu, skriver mediet.

Tidligere har Hongkong-rederiet fået bygget sine megaskibe i Sydkorea. Den nye ordre vil dog ifølge Lloyds List blive lagt på kinesiske værfter. Mediet har forsøgt at få en kommentar fra Cosco, som henviser til OOIL. Sidstnævnte har dog ikke vendt tilbage, skriver Lloyd's List.

OOCL blev endeligt indlemmet under den kinesiske shippinggruppe Cosco sidste år.

Salgsproces af OOCL's vigtige amerikanske terminal på trapperne

Indenfor hos Maersk Lines absolut største udfordrer

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere