ShippingWatch

Norge vil forbyde scrubbere og heavyfuel i fjorde

Den norske søfartsstyrelse vil skærpe miljøkravene til blandt andet krydstogtskibe i flere norske fjorde. Blandt andet foreslår styrelsen et forbud mod scrubbere.

Foto: /ritzau/Michael Hansen

Det skal ikke være tilladt at bruge scrubbere og konventionel heavyfuel i flere af de norske fjorde, hvis det står til Sjøfartsdirektoratet.

Styrelsen er nemlig kommet med flere forslag om skærpelse af miljøreglerne. Det fremgår af en meddelelse. Styrelsen foreslår blandt andet, at brændstof på skibe maksimalt må have et svovlindhold på 0,10 pct., når de sejler i de pågældende fjorde.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs