ShippingWatch

USA laver ny strategi for maritim cybersikkerhed

USA har præsenteret en ny strategi for cybersikkerhed, hvor det maritime har en særlig plads.

Foto: /ritzau/Finn Frandsen

Den amerikanske regering fremlagde torsdag en ny strategi for cybersikkerhed for hele USA og landets forskellige sektorer, herunder det maritime område.

Cybersikkerheden i det maritime spiller en særlig rolle, fremgår det af strategien:

"... fordi tabt eller forsinkede afskibninger kan resultere i strategiske, økonomiske forstyrrelser og potentielle sideeffekter på downstream industrierne."

Konkret skal politikken hjælpe med til at sikre, at der kan handles hurtigt i tilfælde af cyberangreb, at mekanismerne for international koordination forbedres i tilfælde af angreb og at fremskynde udviklingen af "næste generation modstandsdygtig maritim cyber-infrastruktur."

I juni i år lancerede EU en tværgående plan for maritim sikkerhed, hvor cybersikkerhed var et af elementerne.

Cosco ramt af hackerangreb 

EU-lande enige om ny plan for maritim sikkerhed 

Snabe: Så omfattende var hackerangrebet for Maersk 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs