ShippingWatch

Maersk-ejer øger stemmeandelen med køb af A-aktier

A.P. Møller Holding ejer nu en større andel af de A-aktier, som giver stemmeret ved generalforsamlingerne i det lyseblå konglomerat.

Foto: /Ritzau Scanpix/Thorkild Amdi

Maersk-familiens selskab, A.P. Møller Holding, har øget sin stemmeandel i A.P. Møller-Maersk en smule ved at købe A-aktier og sælge lige så mange B-aktier.

A-aktierne giver stemmeret ved generalforsamlingerne i det lyseblå konglomerat, mens B-aktierne er uden stemmeret.

Helt præcist har A.P. Møller Holding solgt 18.370 B-aktier i de tre uger siden Maersks halvårsregnskab i august og i samme periode købt lige så mange A-aktier.

Det viser en indberetning til Finanstilsynet.

De 18.370 A-aktier svarer til 0,17 pct. af de stemmeberettigede aktier, så A.P. Møller Holding har øget sin bestemmelse med samme størrelse. Den var i forvejen på 51,23 pct. af stemmerne ifølge seneste årsregnskab fra Maersk.

Da B-aktierne er dyrere - på grund af den højere likviditet, der er attraktiv for større investorer - har holdingselskabet samtidig fået et overskud på 10,3 mio. kr. på aktierotationen.

A.P. Møller Holding, der er styret af en af Maersk-familiens fonde, den såkaldte Almenfond, blev stiftet i 2014 og har som formål at eje flertallet af aktierne i shippingvirksomheden.

Maersk: Ny BAF er bare første skridt mod at dække milliardudgifter i 2020

Maersk Line klar med nyt brændstof-tillæg inden globale svovlkrav

Maersk skruer tiden 20 år tilbage med Damco-beslutning

/ritzau/FINANS

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs