ShippingWatch

Nordic Shipholding nedjusterer efter dårlige rater

Nordic Shipholding blev ramt af svage rater i marts måned, og det får skibsejeren til at nedjustere sine forventninger for hele 2018.

Knud Pontoppidan er adm. direktør for Nordic Shipholding, der netop har nedjusteret forventningerne til 2018.

Rederiet Nordic Shipholding ser sig efter første kvartal nødsaget til at nedjustere forventningerne til 2018. Årets tre første måneder startede ellers godt, men i marts blev selskabet udfordret af et fald i indtjeningen.

Det oplyser selskabet i regnskabet for første kvartal, der er offentliggjort tirsdag eftermiddag.

"2018 startede positivt idet den gennemsnitlige Time Charter Equivalent (TCE)-rate i januar og februar 2018 for de seks skibe var omkring 25 pct. højere end den gennemsnitlige rate for fjerde kvartal 2017. Indtjeningen i marts levede derimod ikke op til forventningerne og var lavere end indtjeningen i de to foregående måneder. Som følge heraf blev den gennemsnitlige indtjening for de seks skibe i første kvartal 2018 lavere end budgetteret," skriver selskabet i meddelelsen.

TCE-omsætningen landede på 5,9 mio. dollar i det første kvartal af i år, hvor det tal lød 6,8 mio. dollar sidste år. På bundlinjen sejlede Nordic Shipholding et underskud på 0,9 mio. dollar hjem mod 0,2 mio. dollar i kvartalet sidste år.

Efter nedjusteringen lyder forventningerne til 2018 nu på et driftsoverskud før renter, skat samt af- og nedskrivninger (ebitda) på 4-7 mio. dollar og et resultat før skat på mellem minus 4,5 og minus 6,5 mio. dollar.

"Faldet i markedet i marts 2018 medførte en nedjustering af budgetterne for de respektive pools for den resterende del af 2018. Som følge heraf har bestyrelsen besluttet at nedjustere forventningerne for 2018," skriver selskabet i regnskabet.

Tidligere forventede selskabet et ebitda-resultat på 7-10 mio. dollar og et resultat før skat på mellem minus 1,5 og minus 3,5 mio. dollar.

Esben Poulsson valgt til bestyrelsen i dansk skibsejer

Nordic Shipholdings omsætning faldt, mens resultatet steg 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs