ShippingWatch

Bourbon Offshore tror på bedring trods tilbagegang

Offshorerederiet Bourbon så en tilbagegang i omsætningen i første kvartal. Men det går i den rigtige retning i flere segmenter, siger CEO.

Foto: PR-foto: Bourbon

Omsætningen hos franske Bourbon Offshore gik tilbage i årets første kvartal. Her fik selskabet en justeret omsætning på 171 mio. euro sammenlignet med 225,5 mio. euro i samme periode året forinden.

Trods faldet går det i den rigtige retning for flere af rederiets segmenter, siger CEO Gaël Bodénès i regnskabet.

"I et offshoreservicemarked, som har været ramt af overkapacitet af skibe i lang tid, går udnyttelsesraterne på både dybt og lavt vand nu i den rigtige retning, og priserne stabiliserer sig. Subsea-forretningen bliver påvirket af en svag aktivitet blandt entreprenører og et faldende antal projekter," siger han.

Bourbon Offshore kalder dog selv første kvartal for udfordrende marked. Og investeringer i sektoren ventes også at være begrænsede i løbet af 2019, mens priserne fortsat holdes nede af overkapacitet i PSV og AHTS-segmenterne.

Ny plan

I februar annoncerede rederiet en ny plan, der skal gøre det muligt at konkurrere i et svært offshoremarked i fremtiden. Med planen vil Bourbon Corporation blandt andet opdele aktiviteter og sælge 41 ældre offshoreskibe fra. I den forbindelse tog redeiret en stor nedskrivning på 170 mio. euro.

"I takt med at markedscyklusen er bundet ud, skal Bourbon mere end nogensinde fokusere på at være stærke driftsmæssigt, udnyttelsesgraden af vores flåde, besparelsesprogrammer og bevarelse af fri cash flow. Men vi er nødt til at gå endnu længere, fordi markedets overkapacitet driver priserne vedvarende ned, og vi tror på, at i morgen vil se meget anderledes ud end i går. Krisen har fremhævet behovet for at ændre vores model, og det er det, som aktionsplanen handler om," sagde Gaël Bodénès i den forbindelse.

Planen indeholder to fokuspunkter, som dels går på at reorganisere Bourbon Corporation til tre søsterselskaber; Marine & Logistics, Bourbon Subsea Services og Bourbon Mobility.

Priserne på offshoreskibe banket helt i bund 

Bourbon tager stort tab på salg af 41 offshoreskibe 

Højere oliepris får Bourbons topchef til at se mere positivt på fremtiden 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk og 22 andre rederier fik bøder af Sydkoreas konkurrencemyndighed, tank- og tørlastrederiet Norden vil stadig købe ”sorte” skibe, og Hafnia kan få svært ved at finansiere skibskøb fra konkurrent.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs