ShippingWatch

Antallet af oplagte norske skibe falder igen

Antallet af oplagte skibe i den norske flåde nåede toppen sidste år. 2018 ser bedre ud for skibe, mens mange rigge stadig er i oplag, viser en opgørelse fra Norges Rederiforbund.

Foto: Norges Rederiforbund

Olieprisfaldet og den efterfølgende krise for de norske offshoreredere gav sig udtryk i et stigende antal oplagte skibe fra 2014 og frem.

Men antallet af skibe taget ud af driften toppede i 2017, viser en ny konjunkturopgørelse fra Norges Rederiforbund. Sidste år var 183 skibe og rigge i oplag, mens tallet for februar i år var 162, hvilket svarer til en nedgang på knap 12 pct.

De norske redere vurderer, at tendensen vil fortsætte i år, selvom antallet af rigge i oplag ikke har ændret sig fra 25 sidste år til 25 i år.

I alt tror Norges Rederiforbund, at det samlede antal af skibe i oplag vil falde til 110.

"Ændringen i oplagstallene skyldes en kombination af øget aktivitet knyttet til olie og gas, mere ophugning og salg af skibe. Hvis prognosen holder, vil vi ved udgangen af 2018 se en situation for oplagte skibe, som er på niveau med efteråret - to år efter olieprisfaldet i 2014," siger Harald Solberg, der er direktør i Norges Rederiforbund i forbindelse med udsendelsen af konjunkturrapporten.

Antallet af norske NIS-skibe rammer 600 

Ny norsk rederiboss vil have shipping til at tage klimaansvar 

Norsk rederichef: Bølge af refinansieringer vil fortsætte i offshore 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs