ShippingWatch

FN sætter nye skibe og selskaber på sanktionsliste mod Nordkorea

FN's sikkerhedsråd har sat 27 skibe og 21 shippingselskaber på en ny sortliste over selskaber som led i sanktioner mod Nordkorea. Udgangspunktet for listen er blandt andet USA's sortlistning af en række shippingselskaber tidligere på året.

Foto: UN Photo/Rick Bajornas

27 konkrete skibe, en person og 21 shippingselskaber er havnet på en ny sortliste, som FN's sikkerhedsråd vedtog i påskedagene som led i sanktionerne mod Nordkorea.

Formålet med sortlistningen er at forhindre illegal smugling til søs af olie og kul og hjælp til smugleraktiviteter.

Forud for sortlistningen går en amerikansk sortlistning i februar af bestemte rederier og selskaber som led i de amerikanske sanktioner mod Nordkorea.

Ifølge en pressemeddelelse fra den amerikanske FN-mission foreslog missionen sin sortliste til FN's sikkerhedsråd, og det er blandt andet på den baggrund, at FN har udpeget de nye skibe og shippingselskaber.

"Godkendelsen af denne historiske sanktionspakke er et klart signal om, at det internationale samfund står sammen i vores bestræbelser på at opretholde maksimalt pres på det nordkoreanske regime. Vi vil gerne takke medlemmerne af sikkerhedsrådet såvel som Japan og Sydkorea for at samarbejde med os om at holde presset og for deres forpligtigelse på at gennemføre FN's sikkerhedsråds resolutioner og holde overtrædere af resolutionerne ansvarlige," siger den amerikanske FN-ambassadør Haley i en meddelelse.

ShippingWatch har tidligere beskrevet, hvilke selskaber, der optræder på den amerikanske sortliste:

Her er de bandlyste skibe på Trumps nye liste 

Trumps nye sanktioner mod Nordkorea går efter shipping 

FN-rådgiver kritiserer Maersks transport fra Nordkorea 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs