ShippingWatch

Danmark underskriver samarbejdsaftale med Mexico

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) underskrev torsdag en maritim samarbejdsaftale med Mexico. Aftalens indhold er primært at styrke samarbejdet om digitalisering og grøn shipping.

Foto: Jens Dresling/ritzau/Arkiv

Den danske erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) underskrev torsdag sammen med den mexicanske minister for kommunikation og transport Gerado Ruiz Esparza en samarbejdsaftale for det maritime felt.

Aftalens hovedfokus er at styrke samarbejdet mellem de to lande på områder som digitalisering og miljømæssig shipping.

"Danmark står for kvalitetsskibsfart, og en stor del af den danske eksport kommer fra Det Blå Danmark. Mexico er en vigtig vækstøkonomi og væsentlig maritim nation, og derfor glæder det mig at kunne underskrive en samarbejdsaftale på det maritime område med Mexico," udtaler Brian Mikkelsen i en pressemeddelelse.

Samarbejdsaftalen mellem Danmark og Mexico er en del af strategisk partnerskabsaftale, der blev indgået sidste år mellem statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og den mexicanske præsident.

Regeringen til rederierne: Nu skal I levere 

Brian Mikkelsen rejser hård kritik af Sydkoreas maritime statsstøtte  

Rederier: Vækstplan kan løfte dansk søfart med ti procent 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk satte rekord, Norden fik underskud, men hævede resultatforventningerne, Dan-Bunkering udpegede ny topchef, Celsisus Shipping vil sælge ud af højt prissatte tørlastskibe, og den farverige erhvervsmand Thor Stadil risikerer at miste retten til at drive virksomhed i sag om konkurskarantæne.

Olieselskabernes fremgang breder sig kun langsomt til drilling

Olieselskaberne vejrer morgenluft med stigende oliepriser, men deres lyst til at investere er behersket. Derfor må den kriseramte drilling-sektor indstille sig på at vente på bedring i aktivitetetsniveauet, vurderer to aktieanalytikere over for ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs