ShippingWatch

Maersk får brasiliansk godkendelse af joint venture med IBM

Maersk og IBM's samarbejde er blevet godkendt af de brasilianske konkurrencemyndigheder.

Foto: Maersk Line

Samarbejdet mellem A.P. Møller-Maersk og den amerikanske teknologigigant IBM er blevet godkendt af de brasilianske konkurrencemyndigheder.

Det skriver Bloomberg News.

De to selskaber er gået sammen om at udvikle en nye platform ved hjælp af blockchain-teknologi, der skal være med til at digitalisere shippingindustrien.

Maersk oplyste i januar, at det vil eje 51 pct. af selskabet, mens IBM sidder på de sidste 49 pct. Den digitale løsning skal ifølge Maersk hjælpe virksomheder med at flytte og spore gods digitalt på tværs af internationale grænser, og det er målet, at den nye teknologi skal spare aktørerne i shippingindustrien for milliarder af kroner.

Maersk Line overvejer at anvende LNG i flåden

Maersk-boss i top-10 over stærkeste lederprofiler

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste overskrifter på ShippingWatch

Miljø og kommende vigtigt møde i IMO prægede ugen på ShippingWatch med spørgsmål om fremtidens miljøsyndere, og hvorvidt en højspændt miljødiskussion ender som et mislykket kupforsøg. Læs også om Maersks transformation og stort tysk opkøb af V. Group.

Pakistan lukker ned for beaching-værfter

Nye brandulykker på den pakistanske ophugningsstrand Gadani får landets myndigheder til at lukke ned for ophugning i området - blot få måneder efter, at et tidligere forbud blev ophævet. "Skibsejere burde blive holdt ansvarlige," mener NGO'en Shipbreaking Platform.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere