ShippingWatch

Tyrkiet bygger ny kanal for at aflaste Bosporus-strædet

En ny kanal på 28 sømil skal reducere den massive skibstrafik gennem Bosporus-strædet, og kanalen bliver Tyrkiets hidtil dyreste entreprenørprojekt.

Foto: AP/Polfoto/Arkiv

Tyrkiet indleder senere i år arbejdet på at etablere en ny kanal, der skal reducere skibstrafikken i Bosporus-strædet, der forbinder Sortehavet og Middelhavet.

Strædet er blandt verdens mest trafikerede vandveje, hvor over 42.000 skibe i 2016 sejlede igennem. Til sammenligning passerede knap 17.000 skibe samme år gennem Suez-kanalen ifølge Reuters.

Den nye Kanal Istanbul bliver 28 sømil lang og det bliver Tyrkiets hidtil dyreste entreprenørprojekt, der finansieres af staten og gennem private partnerskaber.

Kanalen får en vanddybde på 25 meter, og den vil nogle steder være op til en kilometer bred.

Tyrkiske Yildirim leder efter købere til CMA CGM-aktier

Medie: Tyrkere truer med at trække sig fra Oslo Havn

Forsiden lige nu

Outsideren Zim fik større underskud i første kvartal

Containerrederiet Zim, der som et af de få er uden for en alliance, fik et større minus i første kvartal i år end året før. Tre ting får skylden fra ledelsens side, der ellers er optimistisk på grund af større fragtmængder.

MSC får overraskende godt resultat i Nordeuropa

MSC Scandinavia, der dækker vigtige områder som Rusland, Skandinavien og Østeuropa, har fremlagt et overraskende godt resultat i 2017. Selskabet er det eneste hos Maersk Lines alliancepartner, MSC, der offentliggør regnskaber.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere