ShippingWatch

Tyrkiet bygger ny kanal for at aflaste Bosporus-strædet

En ny kanal på 28 sømil skal reducere den massive skibstrafik gennem Bosporus-strædet, og kanalen bliver Tyrkiets hidtil dyreste entreprenørprojekt.

Foto: AP/Polfoto/Arkiv

Tyrkiet indleder senere i år arbejdet på at etablere en ny kanal, der skal reducere skibstrafikken i Bosporus-strædet, der forbinder Sortehavet og Middelhavet.

Strædet er blandt verdens mest trafikerede vandveje, hvor over 42.000 skibe i 2016 sejlede igennem. Til sammenligning passerede knap 17.000 skibe samme år gennem Suez-kanalen ifølge Reuters.

Den nye Kanal Istanbul bliver 28 sømil lang og det bliver Tyrkiets hidtil dyreste entreprenørprojekt, der finansieres af staten og gennem private partnerskaber.

Kanalen får en vanddybde på 25 meter, og den vil nogle steder være op til en kilometer bred.

Tyrkiske Yildirim leder efter købere til CMA CGM-aktier

Medie: Tyrkere truer med at trække sig fra Oslo Havn

Forsiden lige nu

Ugens bedste på ShippingWatch

Maersk fik genskabt en del af væksten, problemerne med dårlige bunkerolie fortsatte, og en hel række af de mest velrenommerede danske rederier som Norden, Torm, DFDS og J. Lauritzen fremlagde regnskab i ugen, der gik.

Søren Skou: "Vi er blevet en vækstvirksomhed igen"

Efter et par år, der overordnet har handlet om at sælge fra og skære den fremtidige containerforretning til, mener CEO Søren Skou, at Maersk igen er en vækstforretning. Især 2019 vil vise, om han får ret.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere