ShippingWatch

Tyrkiet bygger ny kanal for at aflaste Bosporus-strædet

En ny kanal på 28 sømil skal reducere den massive skibstrafik gennem Bosporus-strædet, og kanalen bliver Tyrkiets hidtil dyreste entreprenørprojekt.

Foto: AP/Polfoto/Arkiv

Tyrkiet indleder senere i år arbejdet på at etablere en ny kanal, der skal reducere skibstrafikken i Bosporus-strædet, der forbinder Sortehavet og Middelhavet.

Strædet er blandt verdens mest trafikerede vandveje, hvor over 42.000 skibe i 2016 sejlede igennem. Til sammenligning passerede knap 17.000 skibe samme år gennem Suez-kanalen ifølge Reuters.

Den nye Kanal Istanbul bliver 28 sømil lang og det bliver Tyrkiets hidtil dyreste entreprenørprojekt, der finansieres af staten og gennem private partnerskaber.

Kanalen får en vanddybde på 25 meter, og den vil nogle steder være op til en kilometer bred.

Tyrkiske Yildirim leder efter købere til CMA CGM-aktier

Medie: Tyrkere truer med at trække sig fra Oslo Havn

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere