ShippingWatch

Medie: Kina øjner investering i endnu en græsk havn

Den kinesiske interesse i investeringer i europæiske havne fortsætter, og udviklingen af havnen i græske Elefsina står højt på den kinesiske dagsorden, skriver Seatrade Maritime News.

En investering i udviklingen af den græske havn i Elefsina står angiveligt højt på investeringslisten for Kina.

Seatrade Maritime News skriver, at Kinas National Department and Reform Commission (NDRC) har udarbejdet en dagsorden for drøftelser med den græske regering. På den er en investering i udviklingen af havnen, hvor blandt andet Grækenlands næststørste skibsværft Elefsis Shipyards har hjemme, en høj prioritet.

Fra græsk side pågår der med den statslige frasalgsfond Taiped en proces med at promovere ti regionale havne, og ifølge mediet besøgte NDRC's viceformand Jizhe Ning Athen i sidste måned for at diskutere et bilateralt samarbejde, hvor i alt fire andre aftaler blev underskrevet.

Fra kinesisk side har der igennem en længere periode været interesse i at investere i europæiske havneprojekter. Blandt andet har det statsejede Cosco foretaget en investering i havnen i Grækenlands største havn, Piraeus.

EU vil bremse Kinas strategiske opkøb i Europa

Grækenland tager tvist med pharma-industrien op i EU

Shipserv åbner kontor i Athen

Diana Containerships mindsker underskud

Forsiden lige nu

J. Lauritzen mister vicechef for tørlast

J. Lauritzen mister sin næstkommanderende i Lauritzen Bulkers, Claus Stahl, der har sagt sit job op. Han skifter senere på året til en stor dansk tørlastmægler. Dermed er den daglige ledelse af Lauritzen Bulkers skåret fra tre til én person på et år.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere