ShippingWatch

Maskinmestrenes formand fratræder øjeblikkeligt

Per Jørgensen er uden en nærmere officiel forklaring fratrådt med omgående virkning som formand i Maskinmestrenes Forening. En post, Per Jørgensen har bestredet i 14 år. "Ingen panik i det her," siger den nye formand til ShippingWatch.

Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

Den mangeårige formand for Maskinmestrenes Forening, Per Jørgensen, har med omgående virkning forladt formandsposten. Det oplyser foreningen i en yderst kortfattet meddelelse.

"Per Jørgensen er dags dato (1. december, red.) fratrådt som formand for Maskinmestrenes Forening."

"I henhold til Maskinmestrenes Forenings vedtægter er næstformand Jan Rose Andresen indtrådt som formand for Maskinmestrenes Forening," fremgår det meddelelsen på foreningens hjemmeside.

Vi havde ikke set det her komme i går på bestyrelsesmødet.

Jan Rose Andresen, ny formand, Maskinmestrenes Forening.

Per Jørgensen har været formand for Maskinmestrenes Forening siden 2003.

Den nye formand Jan Rose Andresen oplyser til ShippingWatch lørdag, at beslutningen er Per Jørgensen egen, og at foreningen indtil videre henholder sig til pressemeddelelsen.

"Per Jørgensen skal ud at prøve noget andet. Det har han selv valgt," siger Jan Rose Andresen, der lørdag holder møde med en kreds af medarbejdere i i foreningens sekretariat om det pludselige formandskifte.

Ifølge Jan Rose Andresen var der bestyrelsesmøde fredag i Maskinmestrenes Forening, og formandskiftet er med han egne ord kommet som et lyn fra en klar himmel.

Vil man ikke typisk vælge en ny formand på en generalforsamling, hvis den siddende formand ønsker at prøve noget nyt?

Jo, det kan man sige. Men det er ikke uden omkostninger at sidde på formandsposten i snart 15 år. Det er hårdt og krævende, og på et tidspunkt kan nok blive nok," siger Jan Rose Andresen.

Har bestyrelsen ønsket, at Per Jørgensen trækker sig?

"Nej, vi har ikke ønsket noget i bestyrelsen. Vi har bakket op om det, og du skal vide, at der ingen panik er i det her. Det er ikke sådan, at skibet er ved at synke. Nu skal vi lige finde ud af, hvad der er op og ned på det her, og så vil vi formentlig melde mere ud senere i løbet af få dage," siger Jan Rose Andresen:

"Vi havde ikke set det her komme i går (fredag, red.) på bestyrelsesmødet."

De over 12.000 medlemmer i forening er beskæftiget inden for en lang række områder i tekniske eller administrative stillinger, bl.a. inden for den maritime sektor i søfart og offshore.

Næsten fuld beskæftigelse for maskinmestre 

Maskinmestrene tager lønhop igen i år 

Mere fra ShippingWatch

Maersk løfter sløret for design af metanolskibe

I fem år har Maersk arbejdet på at udvikle et nyt skibsdesign, som skal øge energi-effektiviteten i flåden med 20 pct. Otte skibe, der efter planen skal sejle på grøn metanol fra 2024, bliver de første.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs