ShippingWatch

Bahris tørlastselskab bestiller nye skibe for over 100 mio dollars

Saudiarabiske Bahris tørlastselskab har netop indgået en aftale med Hyundai Heavy Industries, som skal bygge fire tørlastskibe. Skibene er på 80.000 ton og er bestilt for "at imødekomme behovene på de lokale og globale markeder."

Det saudiarabiske tankrederi Bahri opruster på tørlastfronten med fire nye skibe, som er bestilt hos det sydkoreanske værft Hyundai Heavy Industries.

Datterselskabet Bahri Dry Bulk Company, som Bahri ejer 60 pct. af, lægger i alt 120 mio. dollars på bordet for de fire skibe, som bliver leveret i løbet af det første halvår af 2020, fremgår det af en meddelelse.

"Disse fartøjer er designet efter de nyeste, internationale tekniske specifikationer og er udstyret med miljøvenlige specifikationer og høj effektivitet i brændstofsforbrug med en kapacitet på 80.000 ton pr. skib. Indgåelsen af disse kontrakter sker for at udvide flåden til at imødekomme behovene på de lokale og globale markeder," lyder det fra Bahri, som senere vil melde yderligere ud om selve finansieringen af de fire skibe.

Bahri er især en stor aktør indenfor tankindustrien. Af de 86 skibe, rederiet råder over, er 39 VLCC'ere, mens 36 er kemi- og produkttankskibe.

Dertil har rederiet i dag fem tørlastskibe og seks multipurpose-fartøjer i flåden.

Arabere laver milliardfond til køb af nye supertankere

Saudiarabiens VLCC-kæmpe stormer frem på råolie

Saudiarabisk tankgigant øger igen flåden

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere