ShippingWatch

Songa Bulk fortsætter tørlastopkøb

Herman Billung og Arne Blystad fortsætter med at udvide deres tørlastrederi Songa Bulk og har købt et kamsarmax-skib fra 2010, oplyser selskabet i en meddelelse.

Foto: PR/Golden Ocean

I fjerde kvartal i år får tørlastrederiet Songa Bulk endnu et skib i flåden. Det 81.466 dwt kamsamax-skib er bygget i 2010 på værftet Sumitomo og bliver det 12. skib i rækken hos rederiet, som nordmændene Herman Billung og Arne Blystad stiftede i 2016.

Det fremgår af en meddelelse til Oslo Børs. Med det sidste nye skib har selskabet i alt investeret 217,2 mio. dollars i skibe siden opstarten. Ti skibe er leveret til Songa, mens endnu kommer til i slutningen af denne måned.

Herman Billung er en af de spillere i tørlastsegmentet, der har hyldet nedturen i industrien. Det er den eneste måde, markederne kan komme til sig selv igen, sagde han i sommer på den internationale shippingkredit-konference Marine Money i New York.

"Nedtur i tørlast er præcis det, vi har brug for"

"En masse skibsværfters letters of intent falder fra hinanden. Perfekt. Det er det, markedet har brug for. Vi behøver bare yderligere 3-6 måneders dæmpede markeder, og så er den hjemme," sagde han og uddybede over for ShippingWatch.

"Så længe vi fastholder markedet, som det er i dag, så tror jeg vi kan undgå at bestille yderligere kapacitet, og det er virkelig det vigtigste for vores industri i de kommende år," sagde Herman Billung til ShippingWatch.

Arne Blystad står blandt andet bag offshoreselskaberne Songa Offshore og Songa Drilling. Han er desuden en af bagmændene bag den nye shippingfond Maritime Asset Partners. Herman Billung er blandt andet tidligere CEO i Golden Ocean, som han forlod i foråret sidste år.

Brud med Golden Ocean kom bag på Herman Billung

Herman Billung går på opkøbsjagt med norsk shipping-rigmand

Songa Bulk henter millioner til skibsindkøb

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere