ShippingWatch

Golden Ocean venter lille bedring i tørlast i 2017

Det norske tørlastrederi Golden Ocean forventer, at tørlastmarkedet vil være en anelse bedre end i 2016, som bød på en historisk nedtur i februar måned. Rederiet afviser dog, at der vil blive tale om et opsving.

Tørlastmarkedet vil blive styrket en smule i år efter et svagt 2016.

Det vurderer norske Golden Ocean, der ligesom danske Norden sejler med tørlast. Det skriver det norske nyhedsbureau TDN Finans.

"Vi tror, at markedet styrker sig lidt gennem 2017 sammenlignet med sidste år. Men det bliver ikke noget stort opsving," siger Birgitte Ringstad Vartdal, der er administrerende direktør i Golden Ocean, til TDN Finans.

Hun peger på, at det især vil være en forøgelse i jernmalmfragten fra Brasilien og kulfragt til Kina, der vil være med til drive markedsaktiviteten, på trods af at kulfragten til Kina har været en smule faldende på det seneste.

Tørlastrederier åbner 2017 med markante kursstigninger

Fearnley skruer op for opsvinget i tørlast

Golden Ocean: Koldt Kina kan øge kulimport

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere