ShippingWatch

Tyske redere forventer højere rater i ny tørlastpool

De Hamborg-baserede rederier H. Vogemann og Ahrenkiel Steamship har startet en pool for tørlastoperatører i supramax-segmentet.

Det tyske tørlastrederi H. Vogemann bliver ansvarlig for management og charter i en ny supramax-pool, som er opstået i et samarbejde med Ahrenkiel Steamship. Det skriver Ahrenkiel i en pressemeddelelse.

Parterne vil stræbe efter en mere effektiv omkostningsstruktur, og "de to selskaber forventer en charter-indtjening markant over tallene for de relevante ruter i Baltic Supramax Index", skriver de i meddelelsen.

Den nye supramax-pool vil være tilgængelig for andre redere, og en unavngiven græsk reder har da også allerede tilføjet to skibe til poolen, som dermed består af 14 skibe i størrelsesordenen 51.000 dwt til 58.000 dwt. Poolen skal ikke udelukkende fokusere på spotmarkedet, men også på time-charter.

Jens Arndt, administrerende direktør i H. Vogemann-gruppen, udtaler:

"Poolen gør det muligt for os at dele vores store ekspertise i at chartre til omkostninger, der afspejler dagens markedsforhold og derfor ligger markant under omkostningerne i andre pools."

Fra Ahrenkiel Steamship lyder det fra administrerende direktør Dr. Michael Silies:

"Det at samle ekspertise og kapacitet er og bliver dagsordenen i hvad der stadig kan betegnes som et skrøbeligt marked."

Oldendorff: Man kan tjene penge i et dårligt marked

Kinas afmatning tog livet af japanske Daiichi Chuo

Torm er nu helt ude af tørlast

 

 

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere