ShippingWatch

Tyske redere forventer højere rater i ny tørlastpool

De Hamborg-baserede rederier H. Vogemann og Ahrenkiel Steamship har startet en pool for tørlastoperatører i supramax-segmentet.

Det tyske tørlastrederi H. Vogemann bliver ansvarlig for management og charter i en ny supramax-pool, som er opstået i et samarbejde med Ahrenkiel Steamship. Det skriver Ahrenkiel i en pressemeddelelse.

Parterne vil stræbe efter en mere effektiv omkostningsstruktur, og "de to selskaber forventer en charter-indtjening markant over tallene for de relevante ruter i Baltic Supramax Index", skriver de i meddelelsen.

Den nye supramax-pool vil være tilgængelig for andre redere, og en unavngiven græsk reder har da også allerede tilføjet to skibe til poolen, som dermed består af 14 skibe i størrelsesordenen 51.000 dwt til 58.000 dwt. Poolen skal ikke udelukkende fokusere på spotmarkedet, men også på time-charter.

Jens Arndt, administrerende direktør i H. Vogemann-gruppen, udtaler:

"Poolen gør det muligt for os at dele vores store ekspertise i at chartre til omkostninger, der afspejler dagens markedsforhold og derfor ligger markant under omkostningerne i andre pools."

Fra Ahrenkiel Steamship lyder det fra administrerende direktør Dr. Michael Silies:

"Det at samle ekspertise og kapacitet er og bliver dagsordenen i hvad der stadig kan betegnes som et skrøbeligt marked."

Oldendorff: Man kan tjene penge i et dårligt marked

Kinas afmatning tog livet af japanske Daiichi Chuo 

Torm er nu helt ude af tørlast 

Mere fra ShippingWatch

Tradelens håber snart at få store Maersk-rivaler endeligt ombord

Hapag-Lloyd og ONE glimrer ved deres fravær på den digitale platform Tradelens, selvom de for to år siden meddelte, at de ville gå med. "Vi er håbefulde om, at de meget snart vil tilslutte sig," siger Tradelens-chef Mike White. Hapag-Lloyd venter at træffe en endelig beslutning inden længe.

Scandlines henter ny topchef fra bryggeri

Scandlines skifter ud på topchefsposten. Efter mere end ti år i spidsen for rederiet stopper Søren Poulsgaard Jensen som adm. direktør. Afløseren er hentet i Royal Unibrew.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs