ShippingWatch

Trøims nye tørlastrederi går på OTC-børsen

Tor Olav Trøims nye tørlastsatsning Himalaya gik på OTC-børsen i Oslo tirsdag, efter investoren har gennemført en kapitaludvidelse på 30 mio. dollar, skriver Finansavisen.

Foto: PR / Marine Money/Marine Money

Den norske investor Tor Olav Trøims seneste projekt, tørlastrederiet Himalaya, fik sin debut på OTC-børsen i Oslo tirsdag.

Det sker efter rederiet har gennemført en kapitaludvidelse på 30 mio. dollar, skriver Finansavisen.

Blandt investorerne i det nye tørlastrederi er amerikanske Charles Koch, der sammen med sin familie står bag det største privatejede selskab i USA. Charles Kochs selskab Koch Industries har ifølge den norske avis købt aktier for fem mio. dollar i Himalaya.

Tor Olav Trøim, der også står bag boreselskabet Borr Drilling, forventer at gennemføre en endnu en kapitaludvidelse for Himalaya september eller oktober.

Den nye tørlastsatsning kom frem i juni, hvor Tor Olav Trøim fortalte den norske avis, at det er planen at investere op mod 800 mio. dollar i en række LNG-drevne tørlastskibe.

"Ordrebogen er historisk lav, værfterne er fulde indtil 2024, efterspørgslen er god, raterne er allerede stærke i alle bulksegmenterne, og så kommer der nye udledningskrav, som vil reducere udbuddet fra 2023," sagde han til Finansavisen.

Trøim rejser en kvart mia kroner til ny tørlastsatsning

Trøim etablerer nyt tørlastrederi 

Trøim og topledelsen køber op af aktier i Borr Drilling 

Mere fra ShippingWatch

Her er Martin Fruergaards strategi som ny CEO for Pacific Basin

Martin Fruergaard har fremlagt sine vigtigste strategipunkter i sin første offentlige optræden som ny CEO for Hongkong-baserede Pacific Basin. Rederiet leverer samtidig et usædvanligt stærkt halvårsresultat under en optur for tørlastmarked, som vurderes kun at være startet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs