ShippingWatch

Norden udnytter handelsmuligheder til køb og salg af skibe

Rederiet Norden har både købt og solgt skibe i årets første måneder. Det sker som en del af strategien om at blive mere eksponeret mod tørlastmarkedet frem for tankmarkedet, samt for at udnytte et forventet forestående opsving i tørlast.

Foto: PR/Norden

Rederiet Nordens Asset Management-division, som håndterer køb, salg og leasing af tørlast- og tankskibe, har i de seneste uger foretaget en række handler for at udnytte mulighederne i markedet.

Det skriver Norden i en pressemeddelelse.

Norden har siden starten af året solgt de to Handysize-tankskibe Nord Bell og Nord Hummock.

Samtidig har Norden købt tre tørlastskibe af Kamsarmax-klassen, der ventes leveret i løbet af anden halvdel af året, og yderligere har rederiet også indgået en aftale om at lease yderligere syv tørlastskibe med periode- og købsoptioner.

Handlerne har ifølge Norden været i overensstemmelse med en strategi om at skifte eksponering vækst fra tankskibssegmentet til tørlast.

Siden starten af 2020 har Nordens Asset Management-division indgået aftaler for 33 ejede og lejede tørlastskibe.

Skiftet af eksponering fra tankskibe til tørlast er ifølge koncernchef Jan Rindbo godt timet.

"Tankmarkedet er stadig udfordret af lav olieefterspørgsel på grund af pandemien, mens tørlastmarkedet er ekstremt stærkt, og vi ser denne tendens fortsætter i løbet af året," siger Jan Rindbo.

Rederiet har også solgt tørlastskibet Nord Stellar, efter at det lige var blevet leveret efter købet i december.

Salget skal ifølge rederiet ikke ses som en indikation på mindsket tro på tørlastmarkedet, men snarere et eksempel på en fantastisk handelsmulighed.

Norden opjusterer forventningerne markant til 2021 

Norden-chefer udnytter optioner og sælger aktier 

Mere fra ShippingWatch

NGO-alliance: Sæt sod fra skibe på agendaen for Arktis

Topmødet om Arktis i morgen og torsdag bør sætte skibsfartens forurenning af Arktis med sodpartikler på den politiske dagsorden, opfordrer Clean Arctic Alliance. Skibssod forstærker opvarmingen og afsmeltningen af iskappen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs