ShippingWatch

MOL skuffer på omsætningen – men indtjeningen overrasker

Japanske Mitsui OSK Lines skuffer med salget og salgsprognosen i regnskabet for det forskudte andet kvartal, hvor indtjeningen efter skat overrasker positivt.

Foto: MOL Mitsui OSK Lines PR

Det japanske rederi Mitsui OSK Lines, MOL, som både har tørlast- og containershippingaktiviteter, skuffer med salget og salgsprognosen i regnskabet for det forskudte andet kvartal, hvor indtjeningen efter skat overrasker positivt.

Aktien handlede stort set uændret på regnskabet og sluttede med et fald på 0,9 pct.

Rederiets omsætning er i andet kvartal dykket 20 pct. til 233,22 mia. yen, hvilket er under analytikerkonsensus, ifølge Bloomberg News, på 255,10 mia. yen.

Driftsindtjeningen er dykket 83 pct. til 904 mio. yen, hvilket er langt under analytikernes forventning på 3,82 mia. yen.

Til gengæld er indtjeningen efter skat steget med 85 pct. til 24,76 mia. yen, hvilket er over analytikernes forventning på 10,35 mia. yen.

Salgsprognosen for det skæve regnskabsår lyder på 975 mia. yen, hvilket skuffer i forhold til analytikerprognosen på 1050 mia. yen.

Mitsui OSK Lines er en del af det Singapore-baserede ONE sammen med K Line og Nippon Yusen.

ONE, som har Jeremy Nixon som topchef, kom ud af første halvår med et nettooverskud på 682 mio. dollar. Det er 441 pct. bedre end samme periode sidste år. Omvendt dalede omsætningen med 1 pct.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere