ShippingWatch

Kina køber amerikanske landbrugsvarer trods ordre om det modsatte

Trods forlydender om det modsatte skal kinesiske statsejede virksomheder mandag have købt tre skibsladninger med amerikanske sojabønner.

Foto: Agustin Marcarian/Reuters/Ritzau Scanpix

Kinesiske stasejede virksomheder har angiveligt køb tre skibsladninger med amerikanske sojabønner mandag.

Det skriver Reuters.

Mandag var der ellers medieforlydender i Kina om, at den kinesiske regering har beordret et stop for opkøb af amerikanske landbrugsvarer, som landet ellers i forbindelse med den handelsaftale, der blev indgået tidligere på året, har forpligtet sig til.

Et stop for køb af landbrugsvarer fra USA skulle være et svar på, at USA planlægger at ophæve Hongkongs særlige handelsstatus, da amerikanerne ikke længere vurderer, at bystaten er uafhængig af Kina, efter vedtagelsen af en ny sikkerhedslov, og derfor skal de to områder behandles ensartet.

Købene mandag var på 180.000 ton til levering i oktober og november, når den amerikanske sojaproduktion topper, og priserne typisk er lavest, fortæller tre råvarehandlere til nyhedsbureauet.

Det er uklart, hvorfor købene sker, når der efter sigende er ordre om det modsatte, men Kina har et udækket behov for sojabønner til efteråret.

"Det er grumset og virkeligt svært at vurdere. Måske ville de slå nogle cent af prisen, eller måske der er en anden agenda. De har dog brug for bønnerne," siger en af handlerne til Reuters.

Star Bulk-chef tror på bedring i tørlast i anden halvdel af i år

Golden Ocean taber 160 mio. dollar i første kvartal

 

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere