ShippingWatch

Handlen med sojabønner er faldet i 2019

Sojabønneeksporten fra Brasilien og USA faldt med 7,8 pct. i årets første otte måneder, når man sammenligner med året før, skriver Bimco i ny analyse.

Sojabønneeksporten fra særligt Brasilien er hårdt ramt. Foto: Dimitri Messinis/AP/Ritzau Scanpix/AP

Sojabønneeksporten har det dårligere i år, end den havde sidste år. Ifølge en Bimco-analyse faldt den samlede eksport fra USA og Brasilien i årets første otte måneder med 7,8 pct.

Værst står det til i Brasilien, hvor eksporten er faldet med 12,9 pct., hvilket hænger sammen med udviklingen i handlen med sojabønner.

bimco.PNG

Helt så slemt står det ikke til i USA, hvor sojabønneeksporten isoleret set er steget med 2,5 pct. i årets første syv måneder sammenlignet med samme periode sidste år.

I analysen skriver Bimco også, at den amerikanske eksport generelt er på samme niveau som i august 2017, før handelskrigen satte sine spor.

Ifølge Peter Sand, chefanalytiker hos Bimco, bliver de kommende måneder afgørende.

"1.september ser ud til at følge det sædvanlige mønster med en stigning foran et højdepunkt i slutningen af ​​oktober og november. Dette ville være gode nyheder for forsendelsen i industrien," siger Peter Sand i analysen, hvor han dog også slår fast, at der fortsat er stor usikkerhed.

"Men det er i øjeblikket for tidligt at kalde sæsonen en succes," lyder det fra analytikeren.

Mens handelskrigen har haft en overordnet effekt på handlen med sojabønner, er det i høj grad også den kinesiske svinepest, der har påvirket importen til landet. Derfor ville handlen være påvirket selv uden toldkrigen, lyder det i analysen.

Tankrater skyder markant i vejret efter sanktioner mod Cosco-selskab

Bimco advarer rederier: Fonar er ikke et "slip-for-fængsel"-kort

Bimco ser "foruroligende billede" for containerrederierne

Handelskrig skaber dystre udsigter for amerikansk eksport af sojabønner

Svag efterspørgsel kan ramme containerredernes marginer

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere