ShippingWatch

Vraget efter Stellar Daisy er fundet

Tørlastskibet Stellar Daisy er nu blevet lokaliseret på havets bund 1.800 sømil vest for Cape Town.

Foto: Fleet Monitor

Vraget efter Stellar Daisy er nu blevet fundet næsten to år efter, at det store tørlastskib sank.

Det oplyser det amerikanske selskab Ocean Infinity, der for nylig startede sin eftersøgning af vraget med en flåde af undervandsfartøjer. Med opdagelsen af vraget er det planen at finde frem til skibets sorte boks for at lære mere om ulykken.

Skibet er nærmere bestemt blevet fundet på 3.461 meters dybde i det sydatlantiske hav omkring 1.800 sømil vest for Cape Town. I efterforskningen har Ocean Infinity gjort brug af fire autonome undervandsfartøjer.

Det er den sydkoreanske regering, som har tildelt selskabet opgaven med at søge efter skibet.

Stellar Daisy var et såkalt VLOC-skib, som sank i en tragisk ulykke i marts 2017. Her mistede 22 ud af 24 søfolk livet, da skibet var på vej fra Brasilien til Kina med en last af jernmalm.

Skibet var ejet af rederiet Polaris Shipping, som hører hjemme i Sydkorea.

Undervandsfartøjer skal søge efter Stellar Daisy

Intercargo advarer om fortsat risiko ved flydende laster

Domstol afviser arrestordre på inspektør i Stellar Daisy-sag 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs