ShippingWatch

Ny tørlastspiller vil hente 140 mio. dollars på børsnotering i New York

Det kun to år gamle tørlastrederi GoodBulk vil ud over sin børsnotering i Oslo også noteres i New York og vil starte ud med en aktieudstedelse på 140 mio. dollars.

140 mio. dollars til at udvide forretningen.

Så meget håber tørlastrederiet GoodBulk at hente på en planlagt børsnotering i New York.

Rederiet er registreret på Bermuda, men har hovedkvarter i Monaco og er i forvejen børsnoteret på OTC i Oslo. Nu er planen så endnu en notering i New York, hvor selskabet vil udstede 8,5 mio. aktier.

"Selskabets intention er at bruge nettoprovenuet fra børsnoteringen sammen med de forhåndenværende likvider og ekstra lån under selskabets kreditfaciliteter til at finansiere kontantbeløbet til købet af op til fem secondhand capesize tørlastskibe og for generelle virksomhedsformål," skiver GoodBulk i en børsmeddelelse.

GoodBulk blev etableret på bunden af tørlastmarkedet i oktober 2016. Selskabet har siden da opbygget en flåde på 25 tørlastskibe fordelt på 22 capesize, en panamax og to supramax. Det første regnskab for et helt år, for 2017, viste en omsætning på 57,09 mio. dollars og et nettoresultat på 5,38 mio. dollars.

Skibene er under management af selskabet C Transport Maritime, der er ejet og drevet af CEO John Michal Radziwill, der også er CEO og formand i GoodBulk.

Nyere tørlastselskab søger mod børsnotering i USA 

67 capesize-skibe kan stå uden job om to år 

Star Bulk-regnskab peger på fortsat fremgang i tørlast 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste på ShippingWatch

Maersk fremrykkede sit klimamål og hævede forventningerne til 2021 i en uge, hvor DSV-topchef Jens Bjørn kaldte containerredernes indtog i logistik "betydningsløst". EU sagde nej til sydkoreansk storfusion, og Maersk Tankers lagde ny strategi frem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs