ShippingWatch

Genco henter penge på børsen til fire nye skibe

Genco vil hente 141 mio. dollars i en aktieudstedelse. Pengene skal finansiere opkøbet af fire nye skibe til det amerikanske tørlastrederi.

Genco Shipping & Trading vil hente finansiering til fire skibe på børsen i New York.

Det drejer sig om i alt 141 mio. dollars, som rederiet håber at kunne få i kassen med aktieudstedelsen. Millionbeløbet skal bruges til at finansiere et køb af fire skibe, fremgår det af et prospekt indsendt til New York Stock Exchange.

De fire skibe er to capesize og to ultramax, alle af nyere dato, som sælges i et såkaldt en bloc-salg, det vil sige samtidig. Alle skibene har brændstofeffektive motorer, skriver Genco.

Meldingen om den nye kapitalrejsning kommer kun en uges tid efter, at Genco lukkede en stor kreditfacilitet med et samlet beløb på 460 mio. dollars. Pengene fra det lån skal bruges til at refinansiere rederiets eksisterende lånefaciliteter til én samlet. Samtidig skal gælden også nedbringes for syv af de ældste skibe i flåden.

I første kvartal i år fik Genco et driftsresultat (ebitda) på 24,8 mio. dollars i årets første kvartal og et nettounderskud på 55,2 mio. dollars. Rederiets ejede flåde består af 54 skibe inden for forskellige tørlastsegmenter.

Tørlastrederiet Genco lukker stor låneaftale 

Tørlastrederiet Genco Shipping polstret med stor "krigskasse" 

Tørlastselskaber åbner kontorer på stribe i København

 

Mere fra ShippingWatch

Maersk løfter sløret for design af metanolskibe

I fem år har Maersk arbejdet på at udvikle et nyt skibsdesign, som skal øge energi-effektiviteten i flåden med 20 pct. Otte skibe, der efter planen skal sejle på grøn metanol fra 2024, bliver de første.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs