ShippingWatch

Fredriksen bestiller flere tørlastskibe gennem privat selskab

John Fredriksen har bestilt to nye kamsarmaxer med option på fire mere, skriver Finansavisen. Ordren fra den norske skibsreder kommer få dage efter en anden stor ordre på tørlastskibe.

John Fredriksen satser mere på tørlast.

Den norske skibsreder, der blandt andet ejer tankrederiet Frontline, rigselskabet Seadrill og tørlastrederiet Golden Ocean har bestilt flere tørlastskibe alene inden for den seneste uge.

Ifølge den norske Finansavisen har Fredriksen afgivet ordre på to kamsarmaxer på hver især 80.000 dwt og har desuden option på at bestille fire tilsvarende skibe.

Skibene er blevet bestilt på det kinesiske værft Dalian, og de to første vil blive leveret i 2019. Prisen pr. skib er mellem 24 og 25 mio. dollars, skriver Finansavisen.

Bestillingerne er sket gennem Fredriksens eget private selskab Seatankers. Selskabet stod også bag to bestillinger i sidste uge på to endnu større tørlastskibe. Nemlig to newcastlemax-skibe, som hver især har en kapacitet på 208.000 dwt.

Med de nye bestillinger kommer den samlede investering for Seatankers op på potentielt at være 14 tørlastskibe til samlet set 540 mio. dollars.

Topanalytikere udpeger de bedste shipping- og olieaktier i 2018 

Fredriksens Ship Finance mærket af Frontlines svære tankmarked  

Golden Ocean får lille overskud i tredje kvartal 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs