ShippingWatch

Norden får overskud på tørlast

Det danske tørlast- og tankrederi Norden kommer ud med et samlet overskud i årets tredje kvartal. Tørlastforretningen går i plus, og rederiet opjusterer forventningerne til 2017.

Foto: Norden

Danske Norden opjusterer nu sine forventninger til hele 2017, og rederiet forventer en "gradvis bedring" i både tørlast- og tankmarkedet næste år.

Norden er godt positioneret til at udnytte den seneste tids markante bedring af tørlastmarkedet og opjusterer forventningerne til rederiets helårsresultat.

Jan Rindbo, CEO, Norden
Det sker efter et tredje kvartal, hvor tørlastforretningen går i plus med et justeret perioderesultat på 5 mio. dollars mod et underskud på 8 mio. dollars i divisionen i samme periode sidste år, fremgår det af regnskabet fra tørlast- og tankrederiet.

Forventningerne til det justerede årsresultat bliver nu hævet, sådan at Norden for 2017 venter et resultat i spændet minus 10 mio. dollars til et overskud på 30 mio. dollars. Tidligere ventede det danske rederi et resultat på mellem minus 20 mio. dollars og et overskud på 20 mio. dollars.

"Norden er godt positioneret til at udnytte den seneste tids markante bedring af tørlastmarkedet og opjusterer forventningerne til rederiets helårsresultat. Med en ny fokuseret platform til operatøraktivitet på den korte bane i tørlast og en tankforretning, der fortsat slår markedet og har øget kapaciteten til attraktive omkostningsniveauer, er forudsætningerne for et forbedret årsresultat nu på plads," siger CEO Jan Rindbo i regnskabsmeddelelsen fra Norden.

Vender trend med underskud i tørlast

Det seneste regnskab markerer dermed en vending på tørlast for Norden, som i en længere periode har været hårdt udfordret på indtjeningen i divisionen. Alene sidste år blev det til et underskud i tørlast på 52 mio. dollars, mens Norden senest i andet kvartal i år kom ud med et minus på 7 mio. dollars.

Mens tørlastforretningen giver plus, så bliver det til et underskud på 1 mio. dollars i tankforretningen, som dog er en forbedring af et underskud på 4 mio. dollars i tredje kvartal sidste år.

Sammenlagt bliver det derfor til et overskud på 4 mio. dollars mod et underskud på 12 mio. dollars sidste år.

I sommer kickstartede det danske rederi med hovedkvarter på Tuborg Havn sin nye operatørforretning som et supplement til de ejede og langchartrede skibe i flåden.

Norden forventer samtidig, at en lavere flådetilvækst i både tørlast og tank vil give en "gradvis bedring" af markederne næste år.

Tørlastindustrien er kun halvvejs gennem krisen

Nordens tørlastchef vil skabe vækst med nyt sats

Norden taber syv mio. dollars i tørlast i andet kvartal

Forsiden lige nu

Siem Offshore nedtoner håb om bedre marked i 2018

Det norske offshorerederi Siem Offshore fik et større underskud i 2017 end året forinden med et tab på 185 mio. dollars efter stor nedskrivning på skibe. Lave rater vil fortsætte ind i 2018, lyder forventningen.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere