ShippingWatch

Euronav tager stort tab på gammel supertanker

Det koster det belgiske tankrederi Euronav et regnskabsmæssigt tab på 21 mio. dollars at sælge en 15 år gammel supertanker.

Foto: Euronav

Belgiske Euronav har solgt det ene af rederiets to ældste supertankere, VLCC'ere.

Skibet TI Topaz er bygget i 2002 og er således 15 år gammelt, men salget koster Euronav et regnskabsmæssigt tab på 21 mio. dollars, oplyser Euronav i en børsmeddelelse.

Salgsprisen lyder på samme beløb, 21 mio. dollars.

"Det bogføringsmæssige tab relaterer sig til værdien af skibet i vores regnskab, der følger princippet om liniær afskrivning," skriver Euronav.

Supertankeren TI Topaz på 319,430 dwt. kom ind i Euronavs flåde tilbage i 2005 og har ifølge rederiet bidraget positivt til indtjeningen under skiftende opsving.

Euronav, der ejer og driver en flåde på 51 skibe foruden indchartrede skibe, havde i lighed med andre tankrederier et svagt 2016.

Rederiets omsætning faldt til 684 mio. dollars i 2016 fra 846 mio. dollars i 2015. Samtidig faldt indtjeningen til 203 mio. dollars i 2016 fra 350 mio. dollars året før svarende til et fald på 42 pct.

Tankrater rasler ned efter Opec-aftale

Drewry: Skrottede tankskibe kan sætte gang i opsving

Væksten i flåden af VLCC-skibe i 2017 skaber bekymring

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere