ShippingWatch

USA's største raffinaderi under arabisk kontrol

Saudi-Arabiens olieselskab Saudi Aramco bliver eneejer af USA's største raffinaderi i Port Arthur efter opløsning af mange års samarbejde med Shell.

Foto: Weatherford PR

Saudi-Arabiens olieselskab Saudi Aramco bliver eneejer af USA's største raffinaderi i Port Arthur i Texas efter mange års samarbejde med Royal Dutch Shell.

Royal Dutch Shell og Saudi Aramco etablerede tilbage i 1998 Motiva Enterprises, et 50-50 joint venture, der kontrollerede tre raffinaderier ud til Den Mexicanske Golf. Et samarbejde, der nu brydes op, og som efterlader USA's største olieraffinaderi under saudi-arabisk kontrol.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Ifølge Reuters har ledelsen i Saudi Aramco meddelt, at det statsejede arabiske olieselskab har ambitioner om at købe yderligere op i USA's oliesektor efter bruddet med Shell.

Udover raffinaderiet i Port Arthur vil Saudi Aramco overtage 26 distributionsterminaler, mens Shell vil overtage de to raffinaderier Convent og Norco i staten Louisiana.

Olielande tager tilløb til fastfrysning af produktion

Olieprisen op efter at olielande vil mødes i april

USA klar til skifereventyret vers. 2.0

Forsiden lige nu

Oljefondet klar med miljøkrav til shipping inden sommerferien

Rederier og virksomheder i øvrigt skal leve op til en række menneskerettighedskrav for, at verdens største private investor, norske Oljefondet, vil eje aktier i det. Nu kommer krav til selskabernes miljøpolitik, som især shippingindustrien kan komme til at mærke.

Fortescues resultat næsten halveret

Det australske mineselskab Fortescue fik et resultat efter skat på 681 mio. dollars i anden halvdel af forskudt regnskabsår og gik 44 pct. tilbage sammenlignet med perioden året før, viser en opdatering.

Kartelsag koster norsk shippingselskab milliarder

Wallenius Wilhelmsen Logistics har indgået forlig med EU-Kommissionen og betaler nu to mia. norske kroner i bøde i langvarig kartelsag. Det er en del af en bøde på 400 mio. euro til i alt fire rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere